Kiełki Gorczycy Czarnej zawierają w swoim składzie większe ilości fitoncydów o właściwościach bakteriobójczych oraz witaminy B2, niż pozostałe odmiany gorczycy. Zawierają także błonnik, saponiny, flawonoidy i roślinne hormony, korzystnie reguluje pracę całego organizmu. Polecane szczególnie do pikantnych potraw, sałatek, i kanapek ze względu na swój ostry i wyrazisty smak. Kiełki gorczycy czarnej są łatwiejsze w uprawie od gorczycy białej, ponieważ w procesie kiełkowania wydzielają znacznie mniej śluzu
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.