Opinie o Nas
Tłumacz Google
Kwiaty Jadalne Kwiat Chryzantema Śnieżna - 50g
Szybki podgląd
18,00 zł
Kwiaty Jadalne Kwiat Chryzantema Śnieżna - 100g
Szybki podgląd
34,00 zł
Kmin Rzymski mielony - 100g
Szybki podgląd
7,00 zł
Kmin Rzymski ziarno - 100g
Szybki podgląd
11,00 zł
Kmin Rzymski ziarno - 100g
Szybki podgląd
7,00 zł
Kminek Mielony - 100g Polska
Szybki podgląd
4,00 zł
Kminek Ziarno - 100g Polska Nasiona kminku
Szybki podgląd
4,00 zł
Kminek Ziarno - 500g Polska Nasiona kminku
Szybki podgląd
9,00 zł
Kminek Ziarno - 1kg Polska Nasiona kminku
Szybki podgląd
16,00 zł
Sól himalajska Drobna Różowa - 1kg
Szybki podgląd
4,90 zł
Curry - 200g
Szybki podgląd
6,00 zł
Strona głównaSerowarstwoKultury bakteryjne do jogurtu, na 1-3L mleka

Kultury bakteryjne do jogurtu, na 1-3L mleka

4,99 zł

Producent: winoszarnia
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (63 szt.)
Waga:0.01 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Co łączy mleko z bakteriami? Okazuje się, że… kultura, a właściwie całkiem spora ilość kultur. I że do tego jest to połączenie bardzo korzystne, które nawet najlepsze, ale przecież zwykłe mleko wynosi na wyżyny smaku i gęstości pysznego jogurtu.

Kultury bakteryjne zakwaszają mleko (zmieniają jego pH), dzięki czemu nadają powstającemu jogurtowi ciekawy smak, np. delikatny, słodkawo-maślany. Są także odpowiedzialne za odpowiednią strukturę jogurtu.

Parametry:

  • Wydajność: 0,9g na 1-3 l mleka
  • Masa netto: 0,9g kultur bakteryjnych
  • Składniki: Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
  • Przechowywanie:<0oC

Sposób użycia do zaszczepienia 1 litra mleka:

  1. Zmieszaj razem pół litra wrzącego mleka i pół litra schłodzonego mleka w zamkniętym pojemniku. Mleko powinno osiągnąć temperaturę odpowiednią do zaszczepienia mleka kulturą, czyli między 42oC a 45oC. Jeśli używasz urządzenia do robienia jogurtu, weź mleko o temperaturze pokojowej.
  2. Dodaj jedno opakowanie Natural Yogurt do mleka i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się proszku.
  3. Przykryj pojemnik, ustaw go w ciepłej kąpieli wodnej lub w skrzynce izotermicznej i utrzymuj jego temperaturę przez minimum 6 do 8 godzin. Jeśli korzystasz z urządzenia do robienia jogurtu, postępuj zgodnie z instrukcją dla tego sprzętu.
  4. Jogurt jest gotowy i może być przechowywany w warunkach chłodniczych do tygodnia.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Klienci polecają również:
  • Czarnuszka Ziarno - 500g Czarny Kminek
    Szybki podgląd

    Czarnuszka Ziarno - 500g Czarny Kminek

    12,00 zł

  • Chlorek wapnia - 100g
    Szybki podgląd

    Chlorek wapnia - 100g

    5,00 zł

  • Mieszanka przypraw do sera - Pomidorowa
    Szybki podgląd

    Mieszanka przypraw do sera - Pomidorowa

    4,00 zł

  • PŁATKI MIGDAŁOWE, migdały PŁATEK 1kg
    Szybki podgląd

    PŁATKI MIGDAŁOWE, migdały PŁATEK 1kg

    40,00 zł

  • Podpuszczka Płynna 50ml mikrobiologiczna MicroClag
    Szybki podgląd

    Podpuszczka Płynna 50ml mikrobiologiczna MicroClag

    11,00 zł

  • Jelita Wieprzowe 28 / 30 - 20 mb na kiełbasę
    Szybki podgląd

    Jelita Wieprzowe 28 / 30 - 20 mb na kiełbasę

    19,00 zł

Użytkownik Allegro
0.00% Pozytywnych komentarzy
Typ
Ostatnie
7 dni
Ostatnie
30 dni
Wszystkie
Polecam
0
0
Nie polecam
0
0
Zgodność z opisem
Obsługa kupującego
Koszt wysyłki
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.