Kiełki rzeżuchy mają wyraźny ostry smak, są bogatym źródłem witamin C, PP, P, B, oraz związków mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, siarka i mikroelementy. Są silnym przeciwutleniaczem. Wzmacniają organizm, poprawiają stan skóry, paznokci i włosów. Kiełki rzeżuchy działają pobudzająco na apetyt i trawienie, obniżają poziom cukru we krwi, z tego względu polecane są w szczególności cukrzykom.
Parametry:
- Składniki: kiełki rzeżuchy
- Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
- Opakowanie: woreczek foliowy
- Czas kiełkowania: 5-7 dni
- Czas namaczania nasion: 5 min
- Zalecana metoda hodowli: na ligninie, w kiełkownicy
- Jak jeść: surowe
Wartości odżywcze kiełków:
- Witaminy: A, B1, B2, B3, B9, C, K
- Składniki mineralne: Wapń, żelazo, fosfor, cynk, mangan, magnez, potas, jod
- Inne: Olejki eteryczne, białko
źródło: kielki.info
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję
508-382-153
lub
509-783-179
poniedziałek-piątek (10:-18:00)
sklep@winoszarnia.pl

Producent
Bestsellery
Powiadomienia
Kiełki Rzeżucha - 30g |