Opinie o Nas
Tłumacz Google
Słonecznik łuskany ziarno Doypack -  5kg
Szybki podgląd
33,00 zł
Oregano 200g Suszone liść przypraw
Szybki podgląd
9,00 zł
Oregano 200g Suszone liść przypraw
Szybki podgląd
9,00 zł
Herbata Czerwona PUERH Medium - 1kg liściasta
Szybki podgląd
55,00 zł
Przyprawa do Pizzy - 100g
Szybki podgląd
4,00 zł
Przyprawa do Pizzy - 250g
Szybki podgląd
6,00 zł
Herbata Czerwona PUERH Medium - 500g liściasta
Szybki podgląd
30,00 zł
Marakuja kostka liofilizowana pyszne owoce 50g
Szybki podgląd
16,00 zł
Marakuja kostka liofilizowana pyszne owoce 20g
Szybki podgląd
7,00 zł
Marakuja kostka liofilizowana pyszne owoce 100g
Szybki podgląd
29,00 zł
Curry - 200g
Szybki podgląd
6,00 zł
Strona głównaKiełkiKiełki Jarmuż Czerwony - 100g nasiona na

Kiełki Jarmuż Czerwony - 100g nasiona na

14,00 zł
Producent: winoszarnia
Kod: KJC100
EAN: 5903900976558
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (98 )
Waga:0.10 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt

Kiełki koniczyny czerwonej (Trifolium pratense) są doskonałym źródłem izoflawonów, które mogą być pomocne w zapobieganiu chorobom takim jak osteoporoza, rak, miażdżyca oraz w zwalczaniu symptomów menopauzy. 

Kiełki jarmużu mają oryginalny i delikatnie ostrawy smak. Dodane do sałatki czy twarogu z pewnością urozmaicą ich smak. Idealne także do kanapek.

Parametry:

  • Składniki: nasiona na kiełki Jarmuż Czerwony
  • Opakowanie: saszetka doypack z zamknięciem strunowym
  • Czas kiełkowania: 3-6 dni
  • Czas namaczania nasion: 6-12h
  • Nawadnianie: 2-3 razy dziennie
  • Zalecana metoda hodowli: kiełkownica, słoik
  • Jak jeść: surowe

Wartości odżywcze kiełków

  • Witaminy: A, B, C, E i K
  • Składniki mineralne: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas,

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2cm, po 3-4 dniach.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Użytkownik Allegro
0.00% Pozytywnych komentarzy
Typ
Ostatnie
7 dni
Ostatnie
30 dni
Wszystkie
Polecam
0
0
Nie polecam
0
0
Zgodność z opisem
Obsługa kupującego
Koszt wysyłki
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.