Małe czerwone fasolki adzuki (Vigna angularis), nazywane czasami czerwoną soją, są powszechnie stosowane w kuchni azjatyckiej, skąd się wywodzą. Zawierają ok. 25% białka i wszystkie aminokwasy (w tym duże ilości lizyny), poza tryptofanem. Są wyjątkowo bogate w żelazo, wapń, oraz niacynę (wit. B3). Kiełki adzuki są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek. Są doskonałym źródłem kwasu foliowego (wit. B9).
W smaku fasolka adzuki jest podobna do fasolki mung i mogą one być stosowane alternatywnie.
Parametry:
- Składniki: nasiona na kiełki Fasola Adzuki
- Czas kiełkowania: 5-6 dni
- Czas namaczania nasion: 10-12 h
- Zalecana metoda hodowli: woreczek, słoik, kiełkownica
- Jak jeść: podduszone lub surowe
Wartości odżywcze kiełków
- Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9
- Składniki mineralne: Wapń, żelazo, magnez, cynk, potas, mangan, fosfor, miedź, selen
- Inne: Błonnik, fitosterol, białko (25%)
źródło: kielki.info
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.
- Słonecznik łuskany ziarno - 1kg3.08 EUR
- Siemie lniane brązowe - 1kg2.64 EUR
- Sezam łuskany9.68 EUR
- Soda Oczyszczona E500 - 1kg3.52 EUR
- Żurawina suszona cięta - 1kg11.44 EUR
- Śliwka suszona Eliot - 1kg10.56 EUR
- Daktyle Suszone bez pestek - 1kg4.84 EUR
- Grobes rosa Himalaya-Salz - 1kg2.64 EUR
- RODZYNKI SUŁTAŃSKIE MALAYER 1kg5.72 EUR
- Słonecznik łuskany ziarno - 500g1.76 EUR