Jałowiec Owoc jałowca bardzo dobrze nadają się do aromatyzowania piwa i innych alkoholi. Warto dodawać je do octu ziołowego, bejcy do dziczyzny czy dzikiego ptactwa. Świetnie pasują do pieczeni, duszonych warzyw lub sałatek. Można ich używać również do pasztetów
Parametry:
Kraj pochodzenia: Macedonia Północna
Barwa: ciemnobrązowa do ciemnoniebieskiej
Zapach: właściwy, bez zapachów obcych
Smak: charakterystyczny, bez posmaków obcych
Wygląd: częściowo wysuszone, elastyczne owoce
Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
Opakowanie: saszetka przezroczysta typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.