Migdał cały, surowy, nieprażony, nieblanszowany.
Migdały są owocami pochodzącymi z drzewa migdałowego. Rozwijają się w łupinie, która jest otoczona łuską. W miarę dojrzewania migdałów, łuska wysycha i pęka, odsłaniając łupinę, która otacza migdał. Migdały schną naturalnie w łupinie do czasu ich zbioru.
W okresie między połową sierpnia a październikiem, migdały są zbierane mechanicznie. Następnie są transportowane do miejsca dalszego przetwarzania, gdzie następuje etap ich czyszczenia oraz klasyfikacja gatunkowa.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: USA
- Składniki: 100% płatek cały
- Opakowanie: typu doypack przezroczyste z zamknięciem strunowym
Zastosowanie: migdały są dodatkiem do różnorodnych wyrobów piekarniczych, cukierniczych i lodowych: ciast, tortów, drobnych wypieków, makaroników, batonów, czekolad, lodów, deserów. W cukiernictwie szerokie zastosowanie znajduje miazga migdałowa, która jest podstawą masy marcepanowej.
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Siatka wędliniarska do szynki - 160/48/4 - 1m£3.36
- Nić wędliniarska sznurek bawełniany biały 250g£3.15
- Peklosól - sól peklująca - 1kg£1.68
- Siatka wędliniarska do szynki - 180/48/4 - 1m£2.73
- Nić wędliniarska sznurek bawełniany biały 250g£3.15
- Peklosól - sól peklująca - 1kg£4.62
- Siatka wędliniarska do szynki - 180/48/4 - 1m£3.99