Oryginalna mieszanka fasoli szparagowych, różniących się między innymi kolorem, kształtem i smakiem. Różny termin dojrzewania poszczególnych odmian wydłuża okres zbiorów.
W skład mieszanki wchodzą odmiany żółte, zielone, fioletowe i dwubarwne (białoczerwone). Nasiona należy wysiewać w maju bezpośrednio do gruntu na głębokość 2-5 cm.
Parametry:
Siew: ½ V – VII
Zbiór: VII – VIII
Rozstawa: 40-50 x 10 szt.
Fasolka szparagowa to warzywo o niskim indeksie glikemicznym, dlatego poleca się ją diabetykom, osobom cierpiącym na insulinoopornością lub walczącym z otyłością. W fasolce szparagowej istotą rolę odgrywa obecność błonnika, który pomaga regulować pracę przewodu pokarmowego.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.