Budyń śmietankowy to inaczej kisiel mleczny. Zazwyczaj przyrządzany jest na bazie mleka, a niekiedy również na bazie soku owocowego. W skład proszku z którego przygotowywany jest budyń wchodzi mąka pszenna oraz mąka ziemniaczana. Można dodać go jako zagęstnik do kremów. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego mistrza wypieków.
Dozowanie: 80 g / 1 l mleka.
Parametry:
- Kraj produkcji: Polska
- Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, aromat, barwnik: kurkumina ( nie zawiera cukru )
- Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Przykładowy sposób użycia:
Z 750ml zimnego mleka odlać ok. 250ml - wsypać 50g budyniu w proszku i wymieszać. Resztę mleka zagotować, dodając do niego cukier. Po zagotowaniu mleka wlać do niego rozmieszany proszek budyniowy, mieszać gotujący się budyń do momentu aż zacznie gęstnieć.
Wartości odżywcze 100g produktu po przyrządzeniu z mlekiem 2% oraz cukrem:
- Wartość energetyczna : 425kJ / 101 kcal
- Tłuszcz: 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe: 1 g
- Węglowodany: 18 g w tym cukry: 13 g
- Błonnik: 0,1g,
- białko: 3g,
- Sól: 0,1g
Saszetka doypack:
- Perforacja laserowa
Laserowo perforowana linia wraz z Easy Open umożliwia łatwe otwarcie opakowania w linii prostej.
- Zipper
Otwarcie strunowe umożliwiające wielokrotne otwarcie i zamknięcie opakowania. Funkcjonalne w szczególności w przypadku produktów sypkich.
- Easy Open
Nacięcie ułatwiające otwieranie.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.