Podpuszczka mikrobiologicznba w płynie jest to enzym produkowany poprzez fermentację oczyszczonej kultury grzybów z gatunku Rhizomucor miehei, należy do grupy koagulantów pochodzenia mikrobiologicznego i jest stosowany w produkcji serów jako alternatywa do koagulantów z ekstraktu zwierzęcego.
Płynna podpuszczka mikrobiologiczna 50.000 nie zawiera żadnych organizmów zmodyfikowanych genetycznie.
Parametry:
- Koagulant ten stosuje się do produkcji różnych typów sera.
- Aktywność: 710 – 739 IMCU/ml
- Przechowywanie: przechowywać w oryginalnym opakowaniu w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Przechowywanie w temperaturze od 4 °C do 8 °C.
Koagulanty mikrobiologiczne (płynne i w granulacie) wykazują wiele zalet:
- oszczędność kosztów
- powszechność zastosowania
- optymalna jakość sera
- certyfikat Kosher/Halal
- produkt wegetariański
Poniżej przedstawiono orientacyjne dawkowanie ogólne, dotyczące stosowania produktu na 100 litrach mleka:
- Ser świeży kwasowo-podpuszczkowy: 300 - 900 IMCU (0,4 - 1,3 ml)
- Dojrzewanie skrzepu kwasowego: 1000 - 1800 IMCU (1,4 - 2,6 ml)
- Ser półtwardy: 2600 - 3300 IMCU (3,7 - 4,7 ml)
- Ser półtwardy stabilizowany: 3600 - 5200 IMCU (5,1 - 7,4 ml)
- Sery prasowane dojrzewające: 2900 - 5200 IMCU (4,1 - 7,4 ml)
- Cheddar i sery półtwarde włoskie: 5100 - 5900 IMCU (7,3 - 8,4 ml)
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Siatka wędliniarska do szynki - 160/48/4 - 5m16,00 zł
- Nić wędliniarska sznurek bawełniany biały 500g15,00 zł
- Peklosól - sól peklująca - 2kg8,00 zł
- Siatka wędliniarska do szynki - 125/36 - 5m13,00 zł
- Sznurek bawełniany do makramy naturalny 500g 3mm15,00 zł
- Peklosól - sól peklująca - 5kg22,00 zł
- Siatka wędliniarska do szynki - 200/24 - 5m19,00 zł