Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.
Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Pestka Dyni - 1kg27,00 zł
- Daktyle Suszone bez pestek - 500g6,00 zł
- Pestka Dyni - 500g15,00 zł
- Orzechy Ziemne Prażone - 1kg bez soli Arachidowe15,00 zł
- ORZECHY WŁOSKIE 1kg ŁUSKANE naturalne30,00 zł
- PŁATKI MIGDAŁOWE, migdały PŁATEK 500g22,00 zł
- ORZECHY WŁOSKIE 500g ŁUSKANE naturalne15,00 zł
- PŁATKI MIGDAŁOWE, migdały PŁATEK 100g5,00 zł
- PŁATKI MIGDAŁOWE, migdały PŁATEK 1kg34,00 zł
- Mak Niebieski - 1kg19,00 zł